0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PIĄ 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Tanie spraye - sklep internetowy
0
Koszyk
Košík
0,00 Zł

Menu

Maceracja (maceracja)

Macerovanie ružíJest to tzw.obróbka na zimno podstawowych surowców w celu wydobycia z nich substancji smakowych i aromatycznych lub stłumienia niepożądanych zapachów. Maceracji można poddać owoce, zioła, suszoną korę, liście, korzenie lub twarde owoce. Najpierw moczy się je w płynie - miękną, uwalniając substancje czynne, ale w wielu przypadkach to nie wystarcza. Następnie ługuje się je w alkoholu, który nabiera potrzebnego smaku i aromatu.

Czas maceracji waha się od 1 do 3 dni, w przypadku ziół - do 2 tygodni. Ważne jest, aby podczas całego procesu zachować higienę i ścisłe środki bezpieczeństwa. Ekstrakty pozostawia się do odstania i w końcowym etapie filtruje.

Używamy plików cookie

Nasz sklep internetowy wykorzystuje pliki cookie, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania witryny. Ponadto używamy również plików cookie do anonimowych celów analitycznych, aby pomóc nam lepiej zrozumieć Twoje preferencje i ulepszyć nasze usługi. Jeśli nie wyrażasz zgody na korzystanie z tych plików cookie, możesz je odrzucić. Twoja decyzja nie wpłynie na podstawowe funkcjonowanie sklepu internetowego.

Zobacz szczegóły