Kapusta włoska - Zora wczesna 0,8 g
Odmiana do najwcześniejszej uprawy polowej, okres wegetacji wynosi 115-120 dni, główka waży 550-800g.
od 3,92 Zł | ks |
Skladom podľa variantu
Jarmuż / Brassica oleracea L. convar. Capitata (L.) Alef
Opis:
Kapusta wymaga żyznych gleb z dobrą podażą składników odżywczych i wysoką zdolnością zatrzymywania wody. Dla wczesnych odmian należy wybierać lżejsze gleby, dla późnych i nadających się do przechowywania kapusty cięższe gleby, o pH między 6 a 7. Kapusta jest klasyfikowana w pierwszej linii. Wczesne odmiany są uprawiane z wcześniej wyhodowanych sadzonek, późne odmiany można również wysiewać bezpośrednio na miejscu. Zapewnij regularne dostarczanie wody podczas sezonu wegetacyjnego. Zbieraj ręcznie, przechowuj w temperaturze 1-2o C i wysokiej wilgotności (95%).
HTS: 3-5 g
W 1 g: 200 - 300 nasion
Wysiew: luty - marzec
Zbiór: czerwiec
Odmiana:
zORA - standardowa odmiana do najwcześniejszej uprawy polowej w rejonach intensywnej uprawy warzyw. Główka prawie kulista, dobrze zamknięta, jasnozielona, krucha, błyszcząca, żółta na przekroju, zielonkawa na brzegach. Zgrubienie wewnętrzne średnio wysokie. Wrażliwa na pękanie główek przy nadmiernym dojrzewaniu. Bardzo odporna na wykwitanie. Okres wegetacji wynosi 115-120 dni, główka waży 550-800 g. Ze 100 m2 można zebrać 350-400 kg kapusty.