0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PIĄ 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Tanie spraye - sklep internetowy
0
Koszyk
Košík
0,00 Zł

Menu

Zgoda na przetwarzanie danych osobowych

podlegającego przepisom Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (dalej RODO)

Osoba, której dane dotyczą: klient/konsument rejestrujący się na stronie internetowej administratora danych

Operator: Lacnepostreky s. r. o., Malokrasňanská 10137/8, 831 54 Bratislava, ID No. 51 474 751

Lista danych osobowych:

  • Dane osobowe osób ubiegających się o włączenie do bazy danych w celu umożliwienia zalogowania się na konto subskrybenta - imię, nazwisko, adres, kontakt telefoniczny, adres e-mail.

cele przetwarzania danych osobowych:

  • Rejestrowanie danych osobowych w celu uzyskania dostępu do konta abonenckiego.
  • Dane osobowe nie mogą być dalej przetwarzane w sposób niezgodny z tymi celami.

Odbiorcy danych osobowych: wyłącznie administrator danych

Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych - art. 6 ust. 1 lit. a RODO - osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w co najmniej jednym konkretnym celu.

Okres przechowywania danych osobowych - 10 lat.

Osoba, której dane dotyczą, niniejszym oświadcza w imieniu administratora, że wyraża wyraźną i bezwarunkową zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w zakresie, w celu i przez okres wskazany powyżej.

Osoba, której dane dotyczą, jest zobowiązana do podania prawdziwych i aktualnych danych osobowych. W przypadku zmiany danych osobowych osoba, której dane dotyczą, jest zobowiązana do niezwłocznego powiadomienia administratora o zmianie.

Osoba, której dane dotyczą, ma prawo do wycofania zgody w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

Prawa osoby, której dane dotyczą, są określone w rozdziale 3 RODO, takie jak prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych dotyczących osoby, której dane dotyczą, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych i prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego.

Zaznaczając pole wyboru, osoba, której dane dotyczą, potwierdza, że otrzymała powyższe informacje i wyraża na nie zgodę.

Ogólne informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych

  1. Osoba, której dane dotyczą - kupujący/odwiedzający stronę internetową,

operator - operator sklepu internetowego: Lacnepostreky s. r. o., Malokrasňanská 10137/8, 831 54 Bratislava, ID No. 51 474 751

  1. Odbiorcy danych osobowych:
  • 123Kurier, s. r. o., Vojtaššákova 616, 027 44 Tvrdošín, ID nr 46 598 863
  • GLS General Logistics Systems Slovakia s.r.o., Budča 1039, 962 33 Budča, ID No. 36 624 942
  • DPD SK s.r.o., Technická 8, 821 04 Bratislava, ID No. 35 834 498
  • Packeta Slovakia s.r.o., Kopčianska 3954/39, 851 01 Bratislava, ID No. 48 136 999
  • WE DO CZ s.r.o., Pražská 180, 250 66 Zdiby, ID No. 08313628
  • DSV Slovakia, s.r.o., Diaľničná 6, 903 01 Senec, ID No. 35757345
  • ÚČTOS s.r.o., Vážska 21/285, 911 05 Trenčín, ID No. 36 344 133
  • Balíkobot, s.r.o., Revolučná 1200/16, 110 00 Praha CZ, ID No. 06283799
  • EuroSMS s.r.o., Račianska 96, 831 02 Bratislava, ID No. 46 166 939
  • GetResposne Sp. zo.o., PL9581468984, Arkoska 6 A3, 80-387 Gdańsk PL
  • Leadhub s.r.o., Štefánikova 16/29, Smíchov, 150 00 Praha 5, ID No. 044 66 683
  • The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA
  1. Ze względu na zakres i przedmiot swojej działalności Administrator nie jest zobowiązany do wyznaczenia osoby odpowiedzialnej zgodnie z art. 44 ustawy nr 18/2018 Coll. o ochronie danych osobowych. Jeśli jednak masz jakiekolwiek pytania dotyczące swoich danych osobowych, napisz do nas na adres e-mail: kontakt@lacnepostreky.sk, zadzwoń do nas pod numer 0915 420 295 lub odwiedź nas osobiście pod powyższym adresem Administratora.

Operator strony jest odpowiedzialny za przetwarzanie danych osobowych zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (zwanym dalej RODO). Osoba, której dane dotyczą, ma prawo, na pisemny wniosek skierowany do administratora, zażądać informacji o swoich danych osobowych podlegających przetwarzaniu lub zniszczeniu lub poprawieniu swoich danych osobowych przez administratora.

  1. Osoba, której dane dotyczą, jest zobowiązana do podania prawdziwych i aktualnych danych osobowych. Prawa osoby, której dane dotyczą, reguluje rozdział 3 RODO. Osoba, której dane dotyczą, ma prawo do: wniesienia skargi do organu nadzorczego, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, żądania od administratora dostępu do danych osobowych dotyczących osoby, której dane dotyczą, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych.

Informacje o prawach osoby, której dane dotyczą

Podmiot danych ma prawo, na pisemny wniosek, zażądać od administratora danych:

  1. potwierdzenia, czy przetwarzane są dane osobowe jej dotyczące,
  2. informacji w ogólnie zrozumiałej formie o przetwarzaniu danych osobowych w systemie informatycznym, w tym danych identyfikacyjnych administratora i podmiotu przetwarzającego (jeżeli został ustanowiony); celu przetwarzania danych osobowych; wykazu lub zakresu przetwarzanych danych osobowych; informacji o dobrowolności lub obowiązku podania żądanych danych osobowych, okresie ważności zgody lub powiadomienia, który przepis prawa nakłada obowiązek podania danych osobowych; osób trzecich, którym dane osobowe mają zostać ujawnione; kręgu odbiorców, którym dane osobowe mają zostać ujawnione; formy ujawnienia danych osobowych, jeżeli dane osobowe mają zostać ujawnione; państw trzecich, jeżeli ma nastąpić przekazanie danych osobowych do tych państw,
  3. w ogólnie zrozumiałej formie, dokładne informacje o źródle, z którego administrator uzyskał dane osobowe do przetwarzania,
  4. w ogólnie zrozumiałej formie, wykaz danych osobowych podlegających przetwarzaniu,
  5. sprostowania lub usunięcia niedokładnych, niekompletnych lub nieaktualnych danych osobowych podlegających przetwarzaniu,
  6. zniszczenia jej danych osobowych, których cel przetwarzania ustał; jeżeli przedmiotem przetwarzania są dokumenty urzędowe zawierające dane osobowe, można zażądać ich zwrotu,
  7. zniszczenie danych osobowych podlegających przetwarzaniu w przypadku naruszenia prawa,
  8. zablokowania jej danych osobowych z powodu wycofania zgody przed upływem okresu jej ważności, jeśli administrator przetwarza dane osobowe na podstawie jej zgody. Powyższe żądanie lub informacje o wycieku danych osobowych lub innych poważnych faktach dotyczących przetwarzania danych osobowych przez administratora można skierować do administratora, na powyższy adres lub telefonicznie: 0915 420 295 lub e-mailem: kontakt@lacnepostreky.sk

Prawo dostępu do danych osobowych

Ako dotknutá osoba máte právo, aby Vám prevádzkovateľ potvrdil, či spracúva osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú. Ak prevádzkovateľ Vaše osobné údaje spracúva, máte právo získať k nim prístup a ďalšie informácie o účele spracúvania Vašich osobných údajov, kategórii spracúvaných osobných údajov, o tom, komu boli alebo majú byť Vaše osobné údaje poskytnuté, najmä o príjemcovi v tretej krajine alebo o medzinárodnej organizácii, ak je to možné; ak sa osobné údaje prenášajú do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácii, máte právo byť informovaní o primeraných zárukách vyžadovaných zákonom, dobe uchovávania osobných údajov; ak to nie je možné, informáciu o kritériách jej určenia, práve požadovať opravu Vašich osobných údajov, ich vymazanie alebo obmedzenie ich spracúvania, alebo o práve namietať spracúvanie osobných údajov, práve podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov, zdroji osobných údajov, ak sa o

Prawo do sprostowania danych osobowych

Jako osoba, której dane dotyczą, masz prawo do żądania od administratora niezwłocznego sprostowania dotyczących Cię nieprawidłowych danych osobowych. W zależności od celu przetwarzania danych osobowych masz prawo do żądania uzupełnienia niekompletnych danych osobowych.

Prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych

Użytkownik ma prawo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania jego danych osobowych z przyczyn związanych z jego szczególną sytuacją, jeżeli administrator dokonuje profilowania lub przetwarza jego dane osobowe w oparciu o następujące podstawy prawne:

  • przetwarzanie danych osobowych jest niezbędne do wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi,
  • spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na účel oprávnených záujmov prevádzkovateľa alebo tretej strany. Prevádzkovateľ nesmie ďalej spracúvať Vaše osobné údaje, ak nepreukáže nevyhnutné oprávnené záujmy na spracúvanie osobných údajov, ktoré prevažujú nad Vašimi právami alebo záujmami alebo dôvody na uplatnenie právneho nároku. Máte právo namietať spracúvanie osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, na účel priameho marketingu vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s priamym marketingom. Ak budete namietať spracúvanie osobných údajov na účel priameho marketingu, prevádzkovateľ ďalej osobné údaje na účel priameho marketingu nesmie spracúvať. Máte právo namietať spracúvanie osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, z dôvodov týkajúcich sa Vašej konkrétnej situácie, ak sa Vaše osobné údaje spracúvajú na vedecký účel, na účel historického výskumu alebo na štatistický účel, okrem prípadov, keď je spracúvanie oso

Prawo do usunięcia danych osobowych

Jako osoba, której dane dotyczą, masz prawo do usunięcia przez administratora Twoich danych osobowych bez zbędnej zwłoki. Jeśli zażądasz od administratora usunięcia Twoich danych osobowych, administrator jest zobowiązany do ich usunięcia w następujących przypadkach:

  1. dane osobowe nie są już niezbędne do celów, w których zostały zebrane lub w inny sposób przetwarzane,
  2. użytkownik cofnął zgodę, na podstawie której administrator przetwarza jego dane osobowe i nie ma innej podstawy prawnej przetwarzania jego danych osobowych,
  3. użytkownik wnosi sprzeciw wobec przetwarzania jego danych osobowych i nie występują nadrzędne prawnie uzasadnione podstawy przetwarzania jego danych osobowych lub użytkownik wnosi sprzeciw wobec przetwarzania jego danych osobowych na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym profilowania w zakresie, w jakim jest ono związane z marketingiem bezpośrednim,
  4. dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem,
  5. powodem usunięcia jest wypełnienie obowiązku prawnego,
  6. dane osobowe zostały zebrane w związku z oferowaniem usług społeczeństwa informacyjnego zgodnie z art. 15 ust. 1 ustawy Jeżeli administrator ujawnił dane osobowe użytkownika i jest zobowiązany do ich usunięcia na podstawie powyższych warunków, jest on również zobowiązany, z uwagi na dostępną technologię i koszty, do poinformowania innych administratorów, którzy przetwarzają dane osobowe użytkownika, aby administratorzy ci usunęli odniesienia do danych osobowych użytkownika oraz kopie lub odpisy danych osobowych użytkownika. Administrator nie jest zobowiązany do usunięcia danych osobowych użytkownika, jeżeli są one niezbędne do
  7. korzystania z prawa do wolności wypowiedzi lub prawa do informacji,
  8. w celu wypełnienia obowiązku wynikającego z przepisów prawa lub umowy międzynarodowej lub w celu wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi,
  9. ze względu na interes publiczny w dziedzinie zdrowia publicznego,
  10. do celów archiwalnych, naukowych, badań historycznych lub statystycznych, jeżeli istnieje prawdopodobieństwo, że usunięcie danych uniemożliwi lub poważnie utrudni realizację celów takiego przetwarzania; lub
  11. w celu dochodzenia roszczeń prawnych.

Prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych

Użytkownik ma prawo zażądać od administratora ograniczenia przetwarzania jego danych osobowych, jeśli

  1. sprzeciwiasz się dokładności swoich danych osobowych; administrator ograniczy przetwarzanie Twoich danych osobowych na okres niezbędny do zweryfikowania ich dokładności,
  2. przetwarzanie danych osobowych użytkownika jest niezgodne z prawem, a użytkownik żąda ograniczenia ich wykorzystywania zamiast ich usunięcia,
  3. administrator nie potrzebuje już danych osobowych do celów przetwarzania danych osobowych, ale użytkownik potrzebuje ich do dochodzenia roszczeń prawnych; lub
  4. użytkownik wnosi sprzeciw wobec przetwarzania jego danych osobowych;
  5. administrator ogranicza przetwarzanie danych osobowych użytkownika do czasu stwierdzenia, czy prawnie uzasadnione podstawy po stronie administratora są nadrzędne wobec podstaw sprzeciwu użytkownika. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych zostało ograniczone, administrator może, oprócz przechowywania, przetwarzać dane osobowe wyłącznie za zgodą osoby, której dane dotyczą, lub w celu dochodzenia roszczeń, ochrony osób lub z uwagi na względy interesu publicznego. Administrator ma obowiązek poinformować użytkownika przed zniesieniem ograniczenia przetwarzania danych osobowych.

Obowiązek powiadomienia w związku ze sprostowaniem, usunięciem lub ograniczeniem przetwarzania danych osobowych

Administrator ma obowiązek powiadomić odbiorcę (każdego, komu ujawniono dane osobowe użytkownika) o sprostowaniu danych osobowych użytkownika, usunięciu danych osobowych użytkownika lub ograniczeniu przetwarzania danych osobowych użytkownika, chyba że okaże się to niemożliwe lub będzie wymagać niewspółmiernie dużego wysiłku. Na żądanie użytkownika administrator poinformuje go o tych odbiorcach.

Prawo do przenoszenia danych

Użytkownik ma prawo otrzymać w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego dane osobowe jego dotyczące, które dostarczył administratorowi. Użytkownik ma również prawo przesłać te dane osobowe innemu administratorowi, o ile jest to technicznie wykonalne i jeżeli przetwarzanie jego danych osobowych odbywa się w sposób zautomatyzowany (tj. elektronicznie), przy czym dane osobowe są przetwarzane albo

  1. na podstawie zgody użytkownika,
  2. lub jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest użytkownik, lub do wykonania środków przedumownych na żądanie użytkownika. Prawo to nie może niekorzystnie wpływać na prawa innych osób. Korzystanie z prawa do przenoszenia danych pozostaje bez uszczerbku dla prawa do usunięcia danych osobowych. Prawo do przenoszenia danych nie ma zastosowania do przetwarzania danych osobowych niezbędnych do wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi.

Prawo do wniesienia powództwa o ochronę danych

V prípade, že by ste boli priamo dotknutí na svojich právach ustanovených zákonom o ochrane osobných údajov máte podľa § 100 tohto zákona právo podať Úradu na ochranu osobných údajov SR návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov. Účelom konania je zistiť, či došlo k porušeniu práv fyzických osôb pri spracúvaní ich osobných údajov alebo došlo k porušeniu zákona a v prípade zistenia nedostatkov, ak je to dôvodné a účelné, uložiť opatrenia na nápravu, prípadne pokutu za porušenie zákona. Vzor návrhu zverejňuje Úrad na svojom webovom sídle. Návrh na začatie konania musí obsahovať dôkazy na podporu tvrdení uvedených v návrhu a kópiu listiny alebo iný dôkaz preukazujúci uplatnenie práva u prevádzkovateľa (právo na prístup k osobným údajom, právo požadovať opravu osobných údajov, právo na vymazanie alebo obmedzenie spracúvania osobných údajov, právo namietať spracúvanie osobných údajov, právo na prenosnosť osobných údaj

Wyżej wymienione prawa (z wyjątkiem prawa do wszczęcia postępowania w sprawie ochrony danych osobowych) można wykonywać pocztą elektroniczną lub pisemnie pocztą z administratorem, który nadzoruje przetwarzanie danych osobowych. Administrator może również zostać powiadomiony o wycieku danych osobowych lub innych poważnych faktach dotyczących przetwarzania danych osobowych przez administratora.

Jeśli osoba, której dane dotyczą, podejrzewa, że jej dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem, może złożyć wniosek o wszczęcie postępowania w sprawie ochrony danych osobowych w Urzędzie Ochrony Danych Osobowych Republiki Słowackiej, z siedzibą pod adresem Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27, Republika Słowacka, lub skontaktować się z Urzędem za pośrednictwem jego strony internetowej pod adresem https://dataprotection.gov.sk/uoou/.

Jeżeli osoba, której dane dotyczą, nie ma pełnej zdolności do czynności prawnych, jej prawa mogą być wykonywane przez przedstawiciela prawnego. Jeżeli osoba, której dane dotyczą, nie żyje, jej prawa wynikające z niniejszej ustawy mogą być wykonywane przez osobę bliską.

Administrator przetwarza wniosek osoby, której dane dotyczą, zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych bezpłatnie, z wyjątkiem opłaty w wysokości, która nie może przekraczać kwoty uzasadnionych kosztów materialnych związanych z wykonaniem kopii, zakupem mediów technicznych i wysłaniem informacji do osoby, której dane dotyczą, chyba że ustawa szczególna stanowi inaczej. Administrator jest zobowiązany do przetworzenia wniosku osoby, której dane dotyczą, w formie pisemnej nie później niż 30 dni od daty otrzymania wniosku. Administrator bez zbędnej zwłoki powiadamia na piśmie osobę, której dane dotyczą, oraz Urząd Ochrony Danych Osobowych Republiki Słowackiej o ograniczeniu praw osoby, której dane dotyczą, zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

Administrator niniejszym informuje użytkownika, jako osobę, której dane dotyczą, o ochronie jego danych osobowych i informuje go o jego prawach w odniesieniu do ochrony danych osobowych w zakresie niniejszego pisemnego obowiązku informacyjnego.

Przetwarzanie danych osobowych do celów realizacji zamówienia i postępowania reklamacyjnego

  1. cele przetwarzania danych osobowych: wystawienie faktury podatkowej, kontakt z klientem w sprawie zamówienia, realizacja umowy, obsługa odpowiedzialności za wady sprzedanych produktów - wynikające z planowania umowy.
  2. Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych: a) Przetwarzanie danych osobowych (imię, nazwisko, tytuł, ulica i numer, kod pocztowy, miasto) jest konieczne zgodnie ze specjalnym rozporządzeniem lub umową międzynarodową, którą Republika Słowacka jest związana, w szczególności zgodnie z ustawą nr 222/2004 Coll. o podatku od wartości dodanej. b) Przetwarzanie danych osobowych (e-mail, kontakt telefoniczny) jest niezbędne do wykonania umowy.
  3. Okres przechowywania danych osobowych - dziesięć lat.
  4. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem umownym.

Przetwarzanie danych osobowych w celu przesyłania informacji marketingowych

W przypadku przetwarzania danych osobowych w celu wysyłania informacji marketingowych zastosowanie mają ogólne informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych, o których mowa powyżej:

  1. cele przetwarzania danych osobowych: wysyłanie informacji marketingowych
  2. Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych: art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - osoba, której dane dotyczą, wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów
  3. Okres przechowywania danych osobowych - dziesięć lat.
  4. Podanie danych osobowych w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu jest obowiązkowe. W przypadku przetwarzania na podstawie zgody podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Zautomatyzowane indywidualne podejmowanie decyzji, w tym profilowanie

Osoba, której dane dotyczą, ma prawo do tego, by nie podlegać decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, i wywołuje wobec tej osoby skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na nią wpływa.

Przetwarzanie danych osobowych w celu przetwarzania plików cookie

Do przetwarzania danych osobowych w celu przetwarzania plików cookie mają zastosowanie ogólne informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych określone powyżej, a także:

  1. cele przetwarzania danych osobowych: świadczenie usług, personalizacja reklam, analiza ruchu, adwords, google analytics, heureka, wysyłanie ulotek promocyjnych pocztą elektroniczną.

Pliki cookie to niewielkie ilości danych, które serwery wysyłają do przeglądarki, która przechowuje je na komputerze użytkownika. Następnie przeglądarka wysyła te dane z powrotem do serwera za każdym razem, gdy użytkownik odwiedza witrynę.

  1. Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych: art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - osoba, której dane dotyczą, wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów
  2. Czas przechowywania danych osobowych - Pliki cookie używane na naszej stronie internetowej można podzielić na dwa podstawowe typy pod względem ich trwałości: krótkoterminowe "sesyjne pliki cookie", które są tylko tymczasowe i pozostają przechowywane w przeglądarce tylko do momentu jej zamknięcia, oraz długoterminowe "trwałe pliki cookie", które pozostają przechowywane na urządzeniu przez dłuższy czas lub do momentu ich ręcznego usunięcia, czas przechowywania pliku cookie na urządzeniu zależy od ustawień samego pliku cookie i ustawień przeglądarki.
  3. Podanie danych osobowych jest niezbędne do osiągnięcia celu.

Warunki i sposób przetwarzania danych osobowych osób, których dane dotyczą

Administrator przetwarza dane osobowe osób, których dane dotyczą, w swoich systemach informatycznych za pomocą zautomatyzowanych i niezautomatyzowanych środków przetwarzania. Administrator nie ujawnia przetwarzanych danych osobowych, z wyjątkiem przypadków, gdy wymaga tego szczególny przepis prawa lub decyzja sądu lub innego organu publicznego. Administrator nie będzie przetwarzać danych osobowych użytkownika bez jego wyraźnej zgody lub innej zgodnej z prawem podstawy prawnej, w żadnym innym celu lub w szerszym zakresie niż określony w niniejszej informacji i kartach ewidencyjnych poszczególnych systemów informatycznych administratora.

Zautomatyzowane indywidualne podejmowanie decyzji, w tym profilowanie plików cookie

Operator korzysta z narzędzia analitycznego do monitorowania swojej strony internetowej, które kompiluje łańcuch danych i śledzi sposób, w jaki odwiedzający korzystają z witryny w Internecie. Gdy ktoś przegląda witrynę, system generuje pliki cookie w celu rejestrowania informacji związanych z wizytą (odwiedzane strony, czas spędzony w naszej witrynie, dane przeglądania, opuszczenie witryny itp. Narzędzie to jest narzędziem służącym do poprawy ergonomii strony internetowej, stworzenia bardziej przyjaznej dla użytkownika strony internetowej i poprawy komfortu korzystania z Internetu przez odwiedzających. Większość przeglądarek internetowych akceptuje pliki cookie, ale odwiedzający mają możliwość ich usunięcia lub automatycznego odrzucenia. Ponieważ każda przeglądarka jest inna, odwiedzający mogą indywidualnie ustawić swoje preferencje dotyczące plików cookie za pomocą paska narzędzi przeglądarki. Jeśli zdecydujesz się nie akceptować plików cookie, nie zostaniesz

  • Typ pliku cookie: ściśle niezbędny/konieczny / Wykorzystanie: dla najważniejszych niezbędnych/koniecznych funkcji strony internetowej, aby umożliwić prawidłowe funkcjonowanie strony internetowej, zapamiętuje nazwę użytkownika, aby zapewnić szybkie logowanie przy następnej wizycie na stronie, te pliki cookie nie gromadzą żadnych informacji o użytkowniku, które mogłyby zostać wykorzystane do celów marketingowych / Ważność pliku cookie: 1 rok
  • Typ pliku cookie: funkcjonalny / użycie: służy do ulepszania usługi dla użytkownika, dostosowywania interfejsu użytkownika, informacje o preferencjach są rejestrowane zgodnie z wyborem treści, pliki cookie mogą zapamiętywać przedmioty umieszczone w koszyku e-sklepu lub napotkane błędy
  • Typ pliku cookie: wydajnościowe pliki cookie i targetujące pliki cookie - analityczne pliki cookie / Wykorzystanie: narzędzia analityczne stron trzecich (google analytics) są używane w celu poprawy jakości - analityczne pliki cookie dla odwiedzających witrynę - zbierają statystyki, takie jak liczba odwiedzin strony internetowej i odesłań do naszej strony internetowej oraz liczba odwiedzin, pomagają zrozumieć, jak zachowują się odwiedzający witrynę, używają plików cookie w celu poprawy wydajności witryny, te pliki cookie nie zbierają żadnych informacji umożliwiających identyfikację użytkownika - są anonimowe / Data wygaśnięcia pliku cookie: usuwane automatycznie po 2 latach od ostatniej wizyty na stronie internetowej
  • Typ pliku cookie: udostępnianie w sieciach społecznościowych / Wykorzystanie: korzystanie z serwisów społecznościowych stron trzecich, które umożliwiają udostępnianie treści w mediach społecznościowych z naszej witryny, za pomocą przycisków "Lubię to" i "Udostępnij", pliki cookie są wymagane w celu ułatwienia korzystania z ich usług, rejestrują dane o Twojej aktywności w Internecie i na stronach, z których korzystasz / Data wygaśnięcia pliku cookie: Usuwane automatycznie po 2 latach od ostatniej wizyty na stronie internetowej wizyta na stronie internetowej wizyta na stronie internetowej
  • Typ pliku cookie: jakość wyświetlania / Wykorzystanie: wbudowane pliki cookie, które poprawiają wydajność w celu szybszego ładowania treści i pomagają w kompatybilności / Data wygaśnięcia pliku cookie: Usuwane po zamknięciu przeglądarki
  • Typ pliku cookie: właściciel witryny / Wykorzystanie: zgodnie z ustawieniami witryny mogą być odczytywane tylko przez witrynę (liczba odwiedzających witrynę, skąd pochodzą i które części witryny odwiedzili) / Ważność pliku cookie: 1 rok

Operator korzysta z programu reklamowego Google AdWords, dzięki któremu może tworzyć reklamy online i docierać do osób, które są zainteresowane produktami i usługami świadczonymi przez operatora. Funkcje remarketingu lub Similaraudiences w AdWords pozwalają nam dotrzeć do osób, które odwiedziły Twoją witrynę w przeszłości. Pozwala to na wyświetlanie reklam w wyszukiwarce, na YouTube i w wiadomościach e-mail. Remarketing dynamiczny pozwala użytkownikom wyświetlać reklamy produktów lub usług, które oglądali w przeszłości. Pliki cookie, które zapewniają kody remarketingowe, mogą zostać wyłączone przez odwiedzających witrynę poprzez odpowiednie dostosowanie ustawień odpowiedniej przeglądarki.

Z operatorem można również skontaktować się za pośrednictwem Facebooka. Celem zarządzania danymi jest udostępnianie treści strony internetowej operatora i prezentacji operatora. Za pośrednictwem strony na Facebooku goście mogą dowiedzieć się o nowościach, aktualnych ofertach specjalnych operatora, a także obejrzeć zdjęcia wybranych zamówień operatora. Klikając "lubię to" na stronie operatora na Facebooku, osoby wyrażają zgodę na to, aby operator umieszczał swoje wiadomości i oferty na swojej tablicy ogłoszeń na Facebooku. Operator publikuje również zdjęcia / filmy z różnych wydarzeń na swojej stronie na Facebooku.

Operator publikuje te dane osób fizycznych wyłącznie po uprzednim uzyskaniu ich pisemnej zgody. Więcej informacji na temat zarządzania danymi ze strony na Facebooku można znaleźć w instrukcji i polityce prywatności pod adresem www.facebook.com. W celu prezentacji operator posiada również profil na portalu społecznościowym Instagram, na którym prezentuje zdjęcia wybranych zamówień wraz z opisem. Klikając "śledź", użytkownik wyraża zgodę na wyświetlanie zdjęć opublikowanych przez operatora.

Niniejsza Polityka Prywatności, w tym jej elementy, jest ważna i skuteczna od dnia 22 grudnia 2023 r.

Możemy je zamieścić w celu analizy danych dotyczących odwiedzających, ulepszenia naszej strony internetowej, pokazania spersonalizowanych treści i zapewnienia Państwu wspaniałego doświadczenia na stronie internetowej. Aby uzyskać więcej informacji na temat plików cookie, których używamy, otwórz ustawienia.