P. zel. spicy - PCR szybki, pole 0,6 g /SHU 700/
PCR - klasyczna, popularna odmiana nadająca się zarówno do uprawy przyspieszonej, jak i polowej. Owoce są długie, proste lub sierpowate, cienkościenne, żółto-zielone w dojrzałości technicznej, czerwone w dojrzałości botanicznej. Są aromatyczne i lekko ostre, soczyste. Przeznaczona jest głównie do bezpośredniego spożycia.
od 4,69 Zł | ks |
Skladom podľa variantu
Capsicum annuum L. (partim) / Capsicum annuum L
Opis:
Papryka jest bardzo wymagającą rośliną nadającą się do uprawy polowej w najcieplejszych rejonach południowej Słowacji i południowych Moraw. W innych rejonach wymaga uprawy w miejscach osłoniętych lub chronionych. Najbardziej odpowiednie gleby są ciepłe, wilgotne i dostatecznie utrzymujące wodę. Do uprawy polowej wysiewać w miejscach osłoniętych w pierwszej połowie marca. Dla dobrego kiełkowania konieczne jest zapewnienie minimalnej temperatury 20-22 °C, nawet w godzinach nocnych. Sadzić po 15 maja.
W 1 g: 130 - 250 nasion
Wysiew: styczeń - marzec
Zbiór: czerwiec-październik
Odmiana:
PCR (kod 2501) - Klasyczna popularna odmiana nadająca się do przyspieszonej i polowej uprawy.Owoce są długie, proste lub sierpowate, cienkościenne, żółto-zielone w dojrzałości technicznej, czerwone w dojrzałości botanicznej.Są aromatyczne i lekko ostre, soczyste.Przeznaczona do zbioru w dojrzałości technicznej i wykorzystywana głównie do bezpośredniego spożycia.Jest wrażliwa na pogorszenie warunków, zwłaszcza na spadek temperatury.Okres wegetacji do pierwszego zbioru w dojrzałości technicznej wynosi 129 dni.Ze 100 m2 w dojrzałości technicznej można zebrać 350-370 kg strąków.