Fasolka szparagowa zielona - Gusty (Argus) 7g - seria JAZÝČKY
Fasolka szparagowa o bardzo cienkich, delikatnych strąkach bez wewnętrznej warstwy pergaminu. Jedna z najdelikatniejszych odmian francuskich, której smak najlepiej wydobywa się po podsmażeniu na maśle i lekkim posoleniu. Szczypta gałki muszkatołowej i kilka kropel cytryny "dopełniają" ostatecznego dzieła.
od 7,15 Zł | ks |
Skladom podľa variantu
Phaseolus vulgaris / Fazuľa
Popis:
Fazuľa je teplomilná rastlina vyžadujúca pre svoje pestovanie teplejšej polohy so záhrevnými, ľahšími až poloťažkými pôdami. V osevnom postupe ho zaraďujeme do tretej trate. Vysievame, keď teplota pôdy neklesá pod 10 ° C a pôda je dostatočne zásobená vlahou, čo v praxi býva od 1. dekády mája do polovice júna. Postupným výsevom až do konca júna môžeme predĺžiť dobu zberu. Dôležitá je hĺbka siatia - 4 až 7 cm pri fazule kríčkovej, 6 až 8 cm pri fazule tyčkovej. Kultivujeme iba do začiatku kvitnutia, neskorší zásah do porastu zapríčiňuje sprchovanie kvetov a negatívne pôsobí na zdravotný stav. Závlaha do začiatku kvetu av suchých rokoch zvyšuje výnos strukov.
HTS: 200-320 g
V 1 g: 4 -5 semien
Výsev
Collection FOR YOUNG LAMPS. Zielono-ziemista fasola o bardzo cienkich strąkach butelkowych bez wewnętrznej warstwy pergaminu. Jedna z najdelikatniejszych odmian francuskich, smak tych strąków najlepiej wydobywa się, gdy są smażone na maśle i lekko solone. Szczypta gałki muszkatołowej i kilka kropel cytryny "dopełnią" ostateczną kreację.