0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PIĄ 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Tanie spraye - sklep internetowy
0
Koszyk
Košík
0,00 Zł

Menu
Preparaty pomocnicze » Bisiarczyn potasu borquene
Bisiarczyn potasu borqueneBisiarczyn potasu borquene
*****

Bisiarczyn potasu borquene

Biosiarczyn potasu Borquene do siarkowania cydru i wina oraz do kiszenia warzyw.

od 7,27 Zł
 ks

Skladom podľa variantu

Charakterystyka produktu

Borken wodorosiarczyn potasu do klarowania cydru i wina oraz do kiszenia warzyw .

Dawkowanie

1. Do gazowania cydru ze zdrowych winogron - 10g /100 litrów.
2. Do gazowania moszczu z lekko zgniłych winogron - 15g/100 litrów.
3. Do utwardzania moszczu ze zgniłych winogron - 30g/100 litrów.
4. Do zgniecionych winogron przed rozpoczęciem fermentacji wina czerwonego - 20g/100 litrów.
5. Do cotygodniowego konserwowania cydru na zimno - 40g/100 litrów.
6. Przy butelkowaniu wina:

  • słabe zasiarczenie - 10g/100 litrów.
  • średnie zasiarczenie - 20g/100 litrów.
  • silne zasiarczenie - 30g/100 litrów.

7. Do leczenia niektórych chorób oraz do likwidacji wad wina, w zależności od rodzaju i stopnia choroby - 20-40g/100 litrów.
8. W przypadku warzyw kiszonych - 5g/100 litrów.

Rozpuścić proszek wodorosiarczynu potasu w odpowiedniej ilości wina (moszczu) i przelać roztwór do beczki.Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu.Po otwarciu dobrze zamknąć worek i wycisnąć z niego jak najwięcej powietrza.

Produkty powiązane