0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PIĄ 9:00 - 16:00
Facebook Twitter Youtube Instagram
Tanie spraye - sklep internetowy
0
Koszyk
Košík
0,00 Zł

Menu
Preparaty pomocnicze » Drożdże winiarskie lubiące zimno
Drożdże winiarskie lubiące zimnoDrożdże winiarskie lubiące zimno
*****

Drożdże winiarskie lubiące zimno

Aktywnie suszone - do fermentacji moszczu i zacieru w niskich temperaturach.

od 4,15 Zł
 ks

Skladom podľa variantu

Charakterystyka produktu

  • aktywnie suszone - do fermentacji moszczu i zacieru w niskich temperaturach.
  • szybko rozpoczyna fermentację i w ten sposób zapobiega rozmnażaniu się szkodliwych mikroorganizmów
  • gwarantuje niezawodną fermentację, w wyniku której powstaje zdrowe, czyste w smaku wino
  • ułatwia dalszą obróbkę wina (mniej lotnych kwasów, siarkowodoru i innych związków powodujących wady smakowe)
  • szybsze samooczyszczanie się wina
  • łatwość przygotowania i dozowania
  • do fermentacji moszczu w temperaturze od 8 do -15 °C

Dawkowanie

10 g na 50 L

Instrukcja użytkowania

Zawartość torebki wymieszać z 1dcl mieszaniny cydru i letniej wody o temperaturze 35 - 40 °C w proporcji 1/3 - 2/3 . Pozostawić mieszaninę na 20 minut od czasu do czasu mieszając, a następnie wlać do cydru lub zacieru, upewniając się, że różnica temperatur między tą mieszaniną a cydrem nie jest większa niż 10 °C. W celu zwiększenia aktywności drożdży zalecamy dodanie do cydru soli odżywczej Zimovit (T52).

Produkty powiązane